Office Campus of the National Gene Bank |Shenzhen, P.R. China
Click here to view slideshow
Windy landscape
Office Campus of the National Gene Bank |Shenzhen, P.R. China
Windy landscape
Office Campus of the National Gene Bank |Shenzhen, P.R. China
Windy landscape
Office Campus of the National Gene Bank |Shenzhen, P.R. China
Windy landscape
Office Campus of the National Gene Bank |Shenzhen, P.R. China
Windy landscape
Office Campus of the National Gene Bank |Shenzhen, P.R. China
1
2
3

Working with Nature

TOWNLAND’s scheme respects the complicated natural topography of the Site and takes advantage of the existing valleys to form the main landscape axis. Based on a modular grid, the architectural spaces areflexibly assembled.In order to facilitate natural ventilation, the ground floor of the buildings surrounding the landscape corridor aredesigned to be elevated, and a series of steps and ramps areplaced to form a three-dimensional “outdoor living room”.Attractions,such as plazas,are placed along the main landscape axis ofthe valleys to provide communication places for research staff, thus stimulating their creative thinking. The semi-transparent building facade is made of glass and metal mesh to create a semi-concealed building volume which respects the beauty of thesurrounding mountains.

> Return to Architecture
  • LOCATION

    Dapeng New District, Shenzhen, P.R.China
  • CLIENT

    BGI (Shenzhen Branch)
  • SITE AREA

    5 ha
  • STATUS

    Completed 2012
  • SERVICES

    Conceptual Architecture Design